Vandaag gesloten

Fysiotherapie

Een goed functionerend lichaam is voor veel mensen vanzelfsprekend. Soms echter treden klachten op waardoor men beperkt wordt. Het bewegen wordt moeilijker, maar ook in de werksituatie, het sporten en bij de dagelijkse handelingen gaan de klachten een rol spelen. Vaak kan de fysiotherapeut helpen bij het herstel.

Fysiotherapie wordt toegepast bij zeer uiteenlopende klachten: pijn, krachtvermindering, ademhalingsproblemen, zwelling en beperkingen in de beweging. Deze aandoeningen kunnen zijn ontstaan tijdens het sporten, het verrichten van werkzaamheden, als gevolg van een ongeval of door veroudering. Voor een bezoek aan de fysiotherapeut heeft u geen verwijzing nodig van uw een arts. U bent vrij in het kiezen van een fysiotherapeut.


Specialisten

Werkwijze Fysio Zwanenburg

Intake

Uw eerste afspraak bestaat uit twee onderdelen: een (intake)vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Tijdens het vraaggesprek, brengt de fysiotherapeut alle klachten in kaart. Aan de hand van het vraaggesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Na de intake heeft u een diagnose, een prognose voor het herstel en bespreekt u met de therapeut het behandelplan. Al tijdens het eerste bezoek kan hiermee worden begonnen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klachten de ernst ervan.

Behandeling

De behandeling bedraagt 30 minuten. Aan het begin van de behandeling wordt door de fysiotherapeuten standaard voorlichting gegeven over het doel en de aard van de behandeling. Over het algemeen zal de behandeling opgebouwd worden via het lokaal verbeteren van de functie, bijvoorbeeld: mobiliteit, kracht en coördinatie. De behandeling zal gericht zijn op het functioneren in het dagelijks leven: Werk-, sport- en thuissituatie. Meest voorkomende therapieën zijn onder andere bewegingstherapie, mobilisatie van gewrichten en spieren (vergroten bewegingsuitslag), massage en nog veel meer. Zie onze behandeling onder het kopje behandelen.

Interesse? Bel naar 0172-604100 of mail naar info@fysiozwanenburg.nl