Vandaag gesloten

Reviews

Fysiotherapie / Kinesiotaping en hooikoorts.

Ik heb inmiddels al 26 jaar last van hooikoorts. Alle verschijnselen zijn bekend, jeukende ogen, loopneus, heel vaak niezen, benauwdheid en verminderde energie. De intensiteit verschilt per jaar. Uiteraard heb ik mijn huisarts, het ziekenhuis (zat in een onderzoeksgroep in het LUMC op advies van mijn huisarts), alternatieve geneeskunde geprobeerd om de klachten te verminderen. Tot nu toe hielp niets. Inmiddels ben ik verhuisd naar een landelijk gebied, veel groen erg mooi maar dus ook erg veel pollen. Op advies van mijn nieuwe buurvrouw contact gezocht met Fysio Zwanenburg voor Kinesiotaping voor mijn hooikoortsklachten.

Ik was serieus sceptisch hierover, hoe gaat “een rol plakband” mij helpen met mijn klachten. Maar in het kader van “baat het niet dan schaad het niet” toch contact opgenomen met de praktijk. De jeukende ogen, en de loopneus zijn niet mijn “probleem”. Dat is de benauwdheid, dat beperkt mij erg in het sporten (boksen, motorracen en krachttraining).

Het 1e telefoongesprek was al erg prettig. Goede stem aan de telefoon, met een goede uitvraag waardoor je direct aan de juiste specialist wordt gekoppeld, in mijn geval Nicole Molenberg. De 1e afspraak kon al binnen 2 dagen plaatsvinden.

Nog steeds met de nodige sceptisch naar de praktijk gegaan. Daar werd mij door Nicole heel goed uitgelegd wat hooikoorts met je lichaam doet en dan met name met je middenrif. Je zet jezelf vast waardoor je niet kunt doorademen met als gevolg benauwdheid. De behandeling bestaat dus niet alleen uit een rol tape op je rug maar ook met het losmaken van je middenrif, ribben, etc. En alles wordt duidelijk uitgelegd voordat er gestart wordt met de behandeling. Echt goed en daar hou ik van, onderbouwen waarom je iets doet.

Bizar….. na de behandeling kon ik gewoon weer diep (vanuit mijn buik) ademhalen. Bij mij echt direct resultaat bij het verlaten van de praktijk. Natuurlijk neemt het weer iets af na diverse niesaanvallen, maar een vervolgbehandeling en de oefeningen thuis helpen mij. De thuisoefeningen zijn goed te doen via een hele duidelijke app.

Ik ben om, de behandelingen in combinatie met de tape werken. Jeukende ogen etc. blijven dat is geen probleem, goed kunnen ademen daar draait het voor mij om.

Dus bedankt buurvrouw voor de tip, en Nicole voor de behandelingen.

A van den Bosch
Korteraar.