Vandaag geopend van 08:30 - 16:30

Informatie telefonisch consult

Graag informeren wij u over de overheidsmaatregelen m.b.t.de coronacrisis. Aangezien fysiotherapie een fysieke behandelmethode betreft en wij de geadviseerde afstand van 1,5 m niet kunnen waarborgen is het gevolg dat face-to-face contacten in de praktijk helaas niet meer mogelijk zijn.
Om mensen toch van dienst te kunnen zijn hebben wij nu de mogelijkheid om telefonisch of video-consulten aan te bieden.
Hieronder leggen wij u uit hoe dit in zijn werk gaat.

Afspraak maken?
U kunt vanaf deze week eenvoudig een telefonisch consult inplannen bij uw fysiotherapeut door te mailen naar info@fysiozwanenburg.nl of bel maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur met 0172-604100.
De fysiotherapeut belt u vervolgens op de afgesproken datum en tijd.
Bij nieuwe aanmeldingen kunnen wij via telefonisch consult een intake, een actief onderzoek, doen waaruit we samen tot een voorlopige conclusie komen en we aan de hand daarvan een actief behandeltraject kunnen starten. Belangrijk hierin is om instructies aan te reiken hoe om te gaan met de klachten en wat we kunnen doen om tot verbetering te komen. Denk daarbij aan leefregels en vooral ook gerichte oefeningen.

Hoe verloopt een telefonisch consult?
De fysiotherapeut zal tijdens het telefonisch consult d.m.v. een uitgebreid vragengesprek beoordelen hoe u het beste geholpen kunt worden met uw zorgvraag.
Dit kunnen meerdere opties zijn:
Optie 1; Het telefonisch consult is voldoende om al uw vragen te beantwoorden en voorzien van voldoende tips die u helpen bij de zorgvraag. Indien van toepassing ontvangt u een op maat gemaakt oefenschema voor thuis wat na een volgend consult zo nodig kan worden bijgesteld.
Optie 2; Als blijkt dat telefonisch consult niet genoeg ondersteuning biedt, wordt er een beveiligd video-consult ingepland middels Physitrack. Met deze app kunt u veilig (video) bellen met uw therapeut. Deze app heeft ook de mogelijkheid om klachten te monitoren, evalueren en voorzien van trainings/oefenprogramma's.

Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie en heeft u nog vergoedingen, dan kost een consult u niets. U mag van ons verwachten dat een video-consult een volwaardig alternatief is voor een reguliere behandeling. Maar in ieder geval wel op veilige afstand.

Voor vragen of opmerkingen kunt u ons altijdtelefonisch en via de mail bereiken.

Namens ons hele team wensen wij u heel veel sterkte de aankomende tijd, blijf gezond en hopelijk snel tot ziens!

Team Fysio Zwanenburg

Tips:
Hieronder 2 gratis apps die u op uw mobiel kunt downloaden;
1. Kinesiology Taping Guide.
Aan de hand van uitleg en video's geeft Kineiology Taping Guide tips en instructies over hoe het beste getaped kan worden.
Geschikt voor IOS en Android.

2. FysiOtherappy.
Door fysiotherapeutenvoorgeschreven oefeningen worden via deze fysio-app gepresenteerd door middel van 3D-animatietechnieken.
Oefeningen voor schouders, rug, polsen, knie, nek en kuiten.