Vandaag gesloten

Medische Trainingstherapie

Medische trainingstherapie is het gericht sporten en bewegen. Dit gebeurd onder begeleiding van een fysiotherapie. Doordat dit in samenwerking met een fysiotherapeut gebeurd, kan de belastbaarheid op een optimale manier worden verhoogt. Verantwoord bewegen is goed voor de spieren en de gewrichten, ze blijven optimaal functioneren. Ook is het goed om uw conditie op peil te houden

De training komt van oorsprong uit Noorwegen en wordt daar al vanaf de beginjaren zestig gebruikt. Er is dus al veel ervaring met de gebruikte oefenprogramma’s. De training wordt voornamelijk toegepast nadat er geen bewegingstoornissen meer in het bewegingsapparaat zijn. Er wordt zoveel mogelijk functioneel getraind. Zo komen er dus veel op de ADL (activiteiten dagelijks leven) gerichte oefeningen voor.

Er wordt in groepjes van 3 tot 5 mensen getraind in een tijdsbestek van 1 uur. Er is de gehele tijd begeleiding van een fysiotherapeut. De trainingstijden worden bepaald in overleg. Over het algemeen is de afgesproken tijd iedere week dezelfde.

 

Specialisten

De verschillende vormen:

preventief trainen:

Heeft u snel klachten aan uw lichaam? Door elke week mee te doen aan de training, kunt u de klachten voor zijn. Dit noemen wij ook wel preventief trainen. U krijgt een gericht trainingsschema, zodat uw spieren en gewrichten optimaal kunnen functioneren.

Sportspecifiek trainen:

Heeft u een doel met sporten? Wilt u bijvoorbeeld een marathon gaan lopen of gaat u op fietsvakantie? Of heeft u overbelastingsklachten tijdens en na het sporten? Dan kunt u bij ons gebruik maken van een trainingsprogramma die afgestemd wordt op uw kunnen en het doel wat u voor ogen heeft.

Bewegen voor de gezondheid:

Wilt u graag beter in uw vel zitten? Wilt u zich wat gezonder voelen? Wilt u afvallen, krachtiger of vitaler worden? Wij zijn er voor u! Dit geldt ook voor mensen die moeten revalideren van een operatie, denk hierbij aan een nieuwe knie of heup. Tijdens de eerste ontmoeting nemen wij een vraaggesprek af, zo kunnen wij haalbare doelen samenstellen. U krijgt een oefenschema gericht op deze doelen.

Interesse? Bel naar 0172-604100 of mail naar info@fysiozwanenburg.nl